17 Mac, 2009

Tanda Tanda SAKA

Cikgu Lina mengajar subjek sains di sebuah sekolah Islam swasta. Beliau juga adalah setiausaha kepada pertubuhan NGO wanita Islam.

Masalah yang cikgu Lina hadapi ialah beliau tidak boleh fokus, terasa banyak perkara yang perlu diurus pada satu masa. Dia juga seorang yang pelupa dan selalu mengantuk. Tidak setakad itu cikgu juga belum dikurniakan anak walaupun telah lama berumahtangga dengan En. Amran.

Sebelum berkahwin cikgu Lina pernah dirawat di dsyifa bangi kerana masalah kesihatan seperti di atas. Beliau telah dikategorikan sebagai terkena santau.

Apabila cikgu Lina dirawat di dsyifa nur ehsan rawatan yang sama diulang dan ternyata cikgu Lina akan muntah apabila belakangnya ditepuk. Setelah berkali-kali dirawat fenomena yang sama berlaku dan cikgu akan lega sementara kemudian masalah yang sama berulang semula. Pengerusi persatuan amat gusar kerana banyak kerja-kerja kesetiausahaan tidak dilakukan oleh cikgu lina dengan baik... boleh dikategorikan hampir gagal.

Saya tukar kaedah rawatan, saya tidak lagi tepok belakangnya tetapi mengenakan jari telunjuk saya ke tapak kaki cikgu Lina, pada mulanya sukar dikenalpasti apakah cikgu dalam keadaan sedar atau telah dirasuk. saya ajak berdialog dan akhirnya saya dengan izin ALLAH berjaya berdialog dengan jin berkenaan. Bukan satu jin tetapi terlalu banyak jin-jin yang bersarang di badan cikgu Lina.

Yang menariknya semua jin adalah jin perempuan. Tua-tua belaka sehingga tak ingat umur, dari mana, apa sebab berada dalam badan...lupa! almaklomlah dah tua.

Bagi yang ingat-ingat lupa, mengatakan mereka masuk ke badan cikgu semasa cikgu di sekolah menengah lagi....at this point saya fikir cikgu disihir.

Jin-jin ini berada di semua bahagian tubuh cikgu dari kepala hingga ke kaki. Apabila ditepok ada jin yang terbatuk lalu dimanifestasi dengan muntah. saya ajak mereka keluar beramai2 then saya Islamkan secara serentak. Tapi tak semua keluar dan cikgu kelihatan teramat letih tetapi ringan badan. Rawatan saya tangguh ke minggu depan.

Rawatan seterusnya pun begitu, puluhan jin dikeluarkan...seolah-olah never ending story. Saya hentikan kerana jin yang nak keluar kata dia dah tak larat nak keluar, saya minta dia berehat , doakan agar dia sihat dan beri tanda kepada cikgu bila dia dah bersedia. Jin ini berjanji.

Seminggu kemudian cikgu Lina datang bersama suaminya. Dia kata kakinya bergerak-gerak. Ini sebagai respon yang jin ini telah bersedia untuk keluar. Saya berkomunikasi dengan jin dan dia berhasrat sangat nak keluar. saya Islamkan kemudian minta dia keluar melalui jari tangan dan kaki. Ternyata jin tersangkut... saya bantu dengan izin ALLAH mengeluarkannya. Dia pun alhamduliLLAH keluar.

Saya jangka proses dah selesai, tetapi setelah diuji rupanya ada lagi jin dalam tubuh cikgu di bahagian belakang. saya berdialog dengannya. Dia kata dia baru masuk 6 bulan dan berasal dari kelas cikgu Lina mengajar. Saya suruh dia keluar.

Disini saya simpulkan bahawa cikgu Lina ada saka. Jin saka cikgu mestilah dibereskan sebelum yang lain. Saya scan dan akhirnya berdialog dengan jin saka ini.

Jin saka cikgu Lina adalah jin perempuan berusia 1,000 tahun lebih. Dia bongkok dan tak dapat mengangkat kepalanya. Saya rawat dan akhirnya dia dapat mengangkat kepalanya. Jin ini berasal dari nenek cikgu Lina. nenek ini meninggal seusia 108 tahun!

Setelah dipujuk dan diterangkan bahawa kehadirannya tidak membantu cikgu dan usianya yang dah lanjut sepatut digunakan beribadah kepada ALLAH, jin ini setuju keluar. Ia keluar dengan penuh kepayahan. Selepas itu rawatan dapat dijalankan dengan lebih mudah.

Kenapa banyak jin pada badan cikgu Lina? Ini kerana jin saka menjemput jin-jin ini bersamanya. Kerana itu juga jin-jin ini perempuan dan tua-tua belaka.

Pengajaran:

1. Selidik keluarga anda, adakah diantara mereka yang berusia lanjut? Jika ada bagaimana semasa nak meninggal, susah atau senang? jika susah... anda perlu berhati2

2.Adakah anda ada keistimewaan seperti dapat melihat apa yang orang awam tak nampak, boleh mengurut tanpa belajar, boleh merawat tanpa pernah attend kelas rawatan? Jika ya, anda hampir pasti berpu"saka"

3. Adakah anda lambat/sukar mendapat jodoh, susah mendapat anak? jika ya...berhati2

4. Adakah anda merasai ada "benda" yang memerhatikan anda, mendengar bunyi tapi tak nampak orangnya? Kalau ya anda hampir sahih mewarisi...

Jika kesemua jawapan anda adalah Ya, yes, na'am.... tidak syak lagi kebarangkalian adalah tinggi. Pergilah berjumpa perawat Islam, jangan berlengah... tapi awas jangan jumpa tok bomoh yang sesat lagi menyesatkan.

Sumber : akrine

1 ulasan:

cikliah berkata...

Alhamdulillahh... none of the above.... hehehehe